Wandelcoaching is méér dan alleen lopen en praten! De natuur geeft ons tijdens de wandeling veel aanknopingspunten en weerspiegelt wat er op dit moment speelt in ons leven.


De natuur nodigt ons vanzelf uit tot loslaten, om verbinding te maken met jezelf. Waar wil je verder in groeien? Waar heb je nu behoefte aan? Door te wandelen ontstaat er rust in je hoofd, waardoor je gedachten of emoties in een ruimer perspectief kunt zien.


Bij wandelcoaching wordt de rust en ruimte van de natuur gebruikt om een open-mind te creëren. In de natuur is alles langzaam in beweging. Door je aan te passen aan dit ritme, voel je je meer ontspannen en zet je zo je eerste stappen vooruit in je eigen vastgelopen situatie. De natuur laat zijn eigen aanknopingspunten aan jou zien, over wat er momenteel speelt in in jouw leven. We staan hier letterlijk bij stil. Denk bijvoorbeeld aan een steile heuvel of een omgevallen boom. Het kan een symbool zijn voor de belemmeringen die jij nu tegenkomt. Een T-splitsing kan wijzen op een te maken keuze. Welke weg kies jij?


Ik wandel graag in het bos. Wandelen zet je letterlijk in beweging, niet alleen fysiek maar ook mentaal.

 

Effecten van wandelcoaching:

  • Ontspanning / rust
  • Positieve energie
  • Nieuwe inzichten
  • Positieve gevoelens
  • Inzichten

 

Wandelen heeft een rustgevende en helende werking